„S margine političkoga spektra“ – Vesna Balenović official

by | ruj 14, 2024 | Kolumna

Slučaj zviždačice Vesne Balenović pokazuje u kakvoj državi živimo, pokazuje moralne bjednike koji se bave politikom, pokazuje da ne živimo u pravnoj državi, pokazuje spregu medija i politike. Zahvaljujući šutnji Hrvateka, „velikih“ Hrvata, „velikih intelektualaca“, državnih institucija, mnogobrojnih udruga, neprofesionalnih i neetičnih medija moguć je slučaj zviždačice Vesne. Evo nekoliko navoda s portala Vesna Balenović official:

„Koja je to prijevara! Sramota! Za ovoliki zločin nad čovjekom odgovoran je Dorh na čelu s Mladenom Bajićem, 10 ministara, pravosuđa, 5 premijera RH, 4 predjsednika RH, 5 saziva Sabora, naravno i mediji koji su šutjeli! Intelektaalci i akadamska zajednica! Sve dokazano, a izbačena sam s posla na Veliki petak 18.4.2001! Jad i bijeda Hrvatske!“

Kako se ponaša oporba, veliki borci protiv kriminala u RH:

https://www.nacional.hr/zvizdacica-balenovic-znam-zasto-me-ne-zovu-na-antikorupcijsko-vijece/

Otvoreno pismo drugu predsjedniku:

https://www.nacional.hr/zvizdacica-vesna-balenovic-uputila-otvoreno-pismo-milanovicu-ne-trazim-milosrde-trazim-pravdu/

„…Za razliku od Đurekovića, koji je spas od UDBE potražio u Njemačkoj i na žalost tragično skončao zajedno sa svojim sinom kao meta udbinih ubojica, ja sam vjerovala da će me naša pravna država zaštititi. Nisam željela bježati iz Republike Hrvatske jer sam u rukama imala čvrste i nepobitne dokaze o kriminalu u INI i vjerovala u posložen i pravedan pravni sustav Hrvatske. U toj procjeni sam se debelo prevarila!…“

Strašenje naroda! Sve sam mogla ja, svakoga Zviždača vratiti na posao! Samo sebe ne, nikako! Beton! Nema ni jednog junaka u Hrvatskoj da vrati “zlatokosu” VB? Sramotite se i dalje vi 4 milijuna ” usranih” Hrvata! Super!“

„Ovo sa mnom je samo jedna bijedna iscprljujuća i smiješna igra, u režiji grupe manijaka koji su sve živo u Hrvatskoj uništili i pokrali, a sada se iz hobija iživljavaju nada mnom da vide koliko mogu podnijeti i izdržati! Mene ja inače vrlo lako i prelako riješiti, vratiti i obeštetiti! U jednom danu, u satu! Novca, mjesta i vremena imaju bez brige koliko hoćeš!

Sve je toliko tužno, otužno i jadno! Ja sve jako dobro znam, samo pišem da i vi to znate! Ne čudite se ničem! Zato i pišem vama poneki post da vas imformiram da se razbistrite i urazumite ako niste “armirani betoni” ! Mrva razuma je ostala?

Hrvatska je teško moralno ponižena, zemlja, preplašenih nesređenih, pogubljenih i dezimformiranih i prevarenih građana! Na brodu luđaka smo svi! Bez kapetana i kormila! Igrogaz na sceni je samo takav! Ja sam se odavno uzdigla “Iznad gomile”! To znate! Sve je jasno k’o dan!“

 Najnovija objava:

„Dražen Budiša me neki dan iznenadio! Uskrsnuo! Ipak je živ! Još zna ocijenit što je pravda, ustavne ovlasti, moral i karakter!! Lijepo! Naglo “probuđena savjest” za Mariju Selak Raspudić! Dakle zna procjenit neke stvari, živ je i nije dementan!

Ima li Hrvatska uopće bar jednu jedinu moralnu vertikalu? Nema! Niti jednu!

Davne 2001 godine prije mog otkaza u INI, užasno sama i prestrašena za djecu zbog prijetnji smrću u INI i prije i nakon otkaza zbog mojih upozorenja zbog pljačke transporta derivata, pismenih i usmenih upozorenja premijeru Račanu, Mesiću, Liniću i šefu INE Dragičeviću pokucala sam na vrata HSLS stranke na Zrinjevcu! Dočekao me je Dražen Budiša sa ove dvije svoje zamjenice! Doricim Nikolić i Đurđicom Adlešić!

Primili su me, saslušali su moje elaboriranje tri sata! Vidjeli su sve moje dokumente i uzeli su ih! Ustresli su se debelo! Obećali su mi promtnu zaštitu! Bili sam jako sretna jer su mi bili jedini spas?

Hitno su sazvali 2001 tiskovnu konfernciju pod naslovom: “Strest će se ova koalicijska vlast zbog slučaja Vesne Balenović”! Odjek u javnosti je bio ogroman! Podrška meni i Draženu Budiši , HSLS stranci, naravno bila je velika! SDP i HSLS stranke tada su bili čvrsta koalicija, najjači u RH i drmali su Hrvatskom!

S tom ekipom sam jako dobro surađivala otprilike godinu dana, a onda su naglo pobjegli! O meni su govorili u Saboru, imali smo brojne tiskovne konferencije i govorili su puno o kriminalu u INI.

Najviše Dorica Nikolić! Bila sam sretna i mislila sam da sam spašena i sigurna!

A onda odjednom muk i nikad više! Nestali su poput vihora, u vidu lastinog repa! Ostala sam sama na cesti s dva mališana kao živa meta do danas!

Ja sam naravno dobila otkaz, bila sam na 153 ročišta baš sa koalicijskim partnerima HSLS stranke, mučena na 12 sporova, dobila sam čak i zatvorsku kaznu za izmišljenu klevetu, prodala stan, bila podstanar, zdrava operirana, zračena, rezana, trovana i bez posla i plaće u INI 23 godine! Sve znate! Budiša je ipak sve znao!

Dorica Nikolić je bila naprotiv sve veselija, sretnija, imućnija, počela se intezivno družiti sa Inašima, Tomislavom Dragičevićem, Davorom Šternom, članom HSLS- a, , pohodovati Božićne domjenke u INI, putovati sa kćeri, uređivati kuću, trošiti ko milijarderka..

Đurđica Adlešič gradonačelnica Bjelovara je sinu Valentinu povodom vjenčanja ishodila i preuredila dvorac u centru Bjelovara inače spomenik kulture, omogućila život u palači ko begu i još joj se milijun divnih bajkovitih stvari dešavalo! Imala je novac!

Budiša je nakon nekoliko godina nestao iz političkog aktivnog svijeta! Ženio je sinove, ima ih tri i odselio na imanje kod Jaske u miru saditi paprike, krumpire i krastavce!

Za mene nikada više nije ni beknuo, ni pisnuo ni pitao! Nikada me nije niti nazvao! Ni kada sam 2009 od Vlade RH dobila dokument da sam u pravu, ni kada sam od DORH- a 2011 dobila priznanje da je moja kaznena prijava utemeljena! Ni kada je njihov kolega moćni član HSLS -a Davor Štern moj povratak u INU javno zabranio 2011! Nije se nikada niti oglasio! Sve mi je bilo čudno! Mislila sam da je umro!

Zašto su svi ovi moćni ljudi naglo nestali i mene trajno ostavili! Dali su imali neki interes od INE? Sigurno jesu! Zašto su šutjeli? Drago mi je da je dražen Budiša živ i zdrav! Ali selektian pristup protivno moralu nije nikako ni uvjerljiv ni autentičan!“

Zvizdačica Vesna poručuje Hrvatekima:

„Onaj tko ovo pročita neka malo mućne tikvom ili glavom, debelo razmisli, ako uopće možete i želite išta od ove sramote više razumjeti i razabrati! Sve je sada na vama! To upamtite jako dobro k’o recitaciju i pjesmicu! Mislite sami, kako dalje i kuda krenuti! Prevaga je sada u vašim rukama! Smjer u kojem idemo ovisi samo o vama dragi građani“

Nažalost, Hrvateki ne će mućnuti tikvom, ne će razmisliti i ponovno će dati svoj glas onima koji podržavaju nepravdu, nepotizam i kriminal. Spremaju se nove nepravde, nova pljačka (porez na nekretnine) onih koji su pošteno radili i štedjeli pa nešto stekli.

Hrvateki, vrijeme je da se probudite…