„S margine političkoga spektra“ – Hrvatski cirkus

by | kol 25, 2024 | Kolumna

Unutarstranačkih izbora u Domovinskom pokretu

U Domovinskom pokretu (DP) vodi se rat za čelne funkciju pa se ne biraju riječi. Mainstream mediji su oduševljeni raskolom pa ga potiču, a diletanti iz DP-a ne shvaćaju kuda to vodi. Zaklinju se u promjene, bolju Hrvatsku, a rade sve da do toga ne dođe.

Drug Penava hvali se nekim pobjedama kojega obični domoljubi ne vide. Ne shvaća drug Penava da imati tri ministra, nekoliko tajnika nije nikakav dokaz pobjede jer je drug Pupi dobio sve što je tražio (Operativni plan za manjine), osigurao je financiranje do 2028. godine uz suglasnost DP-a. Drugovi iz DP-a ne vide da su dobili mrvice od druga Plenkija i da svojim postupcima podupiru veleizdajničku politiku druga Plenkija.

Vlada usvojila program za manjine do 2028.: Izvjesno je da će se i dalje financirati Pupovčeve ‘Novosti’

Glavni urednik Hrvatskog tjednika, gospodin Marijačić napisao je osvrt na politiku DP-a:

„Čim je pristao na bezuvjetnu koaliciju s HDZ-om, dana 8.svibnja objavio sam da je to kapitulacija DP-a i da ta stranka odlazi na groblje političkih iluzija. Nije bio nikakav grijeh koalicija s HDZ-om u načelu, nego činjenica da pregovarački tim DP ništa nije ni tražio ni dobio. Iz aviona se vidjelo da je misija DP bila spašavanje Andreja Plenkovića koji je bio u gubitničkoj poziciji. Nitko nije htio s njim u koaliciju i bez DP je bio pred ponavljanjem izbora. Bilo je logično pretpostaviti da bi na ponovljenim izborima HDZ, odnosno Plenković sa stigmom političara koji se ne želi odreći Pupovca i njegovih četnika u vlasti, bio dodatno kažnjen, dakle dobio manje, a DP bi dobio više. Ali čak kad bi dobio isti broj mandata na ponovljenim izborima, pregovaračka pozicija Domovinskog pokreta bila bi znatno jača jer, ponavljamo, nije DP taj koji je trebao HDZ, nego je Plenković trebao očajnički ruke DP-a. I umjesto da poruče Plenkoviću kako pregovori mogu početi tek kad pristane im predati, minimalno, Ministarstvo kulture kako bi realizirali svoja ideološka obećanja, DP je prihvatio sve što je Plenković odredio. Imali su u šaci Plenkovića koji je toliko zla nanio Hrvatskoj, ali su ga spasili i tako prevarili 200 tisuća birača.

Bilo je sasvim logično da 10 posto birača glasa za DP jer je samo ta stranka aktivno se suprotstavljala rehabilitaciji jugoslavenstva i četnistva, u Kumrovcu, na Savi, na trgovima, vodila je rat protiv hrvatsko-četničke koalicije Plenkovića i Pupovca. Nisu to činili ni HSP, ni Most, ni Suverenisti, ni gospodja Karolina Vidovic i zato je nemoralno kada oni danas nastupaju superiorno prema DP-u, a pokunjeno su gledali sve političke izdaje HDZ-a bez riječi prosvjeda.

Savjetovao sam čelnicima DP da ne pristaju ni u kom slučaju na koaliciju s Plenkovićem ako se stvarno ne odrekne Pupovca i ako ne dobiju Ministarstvo kulture i tako prestanu financirati četničke Novosti.

Nisu me poslušali. Nisu, dakako, ni morali, jer ja sam samo novinar, a ne član ili propagandist stranke, ali su me, dodatno, ekskomunicirali, čak posredstvom svojih kerbera poveli kampanju da čitatelji prestanu kupovati Hrvatski tjednik, nastojali mi nanijeti štetu, difamirati me, govorili da ne razumijem politiku, lagali u kamere TV kuća da ne čitaju HT i sl. „

Možemo se mi ne složiti s gospodinom Marijačićem ali činjenica je da je DP kapitulirao i podržao veleizdajničku politiku druga Plenkija.

Kaže drug Penava da je DP kompaktan, jak i spreman preuzeti odgovornost za promjene u Hrvatskoj. Objave u medijima, prozivanje dosada vodećih članova DP-a pokazuje koliko je kompaktan, koliko je DP jak i kako će se DP podijeliti i time izgubiti i ono malo vjerodostojnosti što je ostalo.

Priča se o ratnom putu kao da je to presudno. Neki imaju ratni put bez zamjerki ali ne shvaćaju politiku. Njihovo bavljenje politikom je štetno i zato danas imamo neokomunističku vlast, zato danas imamo progon domoljuba i branitelja. Nedozreli Penava vidi se u budućnosti kao veliki vođa jedne male stranke koja se divi sama sebi, koja poraze tumači kao pobjede…

Postavlja se pitanje hoće li izbori u DP-u biti pošteni jer Radić navodi sljedeća: „U petoj izbornoj jedinici gdje je Penava je 19 izaslanika. A u četvrtoj gdje sam ja je 6 izaslanika.“

Mediji pišu da DP plaća oglas Mlinariću za vrijeme izbora!

Očito je da drug Penava ne igra pošteno.

Radić je točno kazao: „Rekao sam puno puta, u ovom raspletu neće biti pobjednika. Samo manje i više pobijeđeni i poraženi. Stranka će biti oštećena i šteta će biti velika. Nije ovo stranka Marija Radića ni Ivana Penave ni Stipe Mlinarića. Ovo je stranka 10.500 ljudi od kojih je svatko dao svoj doprinos“.

Čekamo rasplet.

 

Umro je drugarčina Fred

U 63. godini života umro je Fred, bivši Zokijev ministar branitelja.

Na društvenim mrežama i u mainstream medijima pišu se hvalospjevi čovjeku koji to ne zaslužuje. Budući da ne poznajem dovoljno druga Freda, osim njegovih egzibicija na televiziji i u medijima evo osvrta gospodina Ivice Marijačića (novinara): „Jugonostalgična javnost u Hrvatskoj, kao i obično, ne zna dostojanstveno popratiti tužnu činjenicu smrti svojih favorita. Tako i u slučaju Matićeve smrti ispisuje nekritičke nekrologe u kojima plasira lažnu, mitsku, a ne stvarnu sliku o njemu.

Predrag Matić bio je mobilizirani vukovarski branitelj kojega su dvojica policajaca izvukli iz podruma vrtića sredinom listopada 1991.gdje se skrivao i odveli na bojišnicu odakle je dva puta bježao, branitelj koji je, po padu grada, izdržao višemjesečno srpsko zatočeništvo poput tisuća ostalih zatočenih hrvatskih civila i vojnika. Zbog toga zaslužuje priznanje i poštovanje Republike Hrvatske.

Nakon izlaska iz srpskoga zatočeništva, nije se uključio u daljnju obranu Hrvatske nego se nastavio boriti za čin i povlastice pa se može reći da je bio i ratni profiter jer je za ostvarenje tih ciljeva koristio prijateljske i rodbinske veze, a ne redovitu pravnu proceduru. Vec u startu dodijeljen mu je čin bojnika na čudjenje svih koji su znali sve o njemu. Naglo se “razbolio” od PTSP-a, ali kada je došao SDP na vlast, a predsjednik Vlade postao Zoran Milanović, jos brže je “ozdravio” jer bez potvrde o ozdravljenju nije mogao postati ministar. To je dosad jedini slučaj izliječenosti od PTSP-a. Dok mu je koristilo, pjevao je “Evo zore, evo dana…”, ali je njemu kasnije kao novoljevičaru to oprošteno jer se preorijentirao na “Po šumama i gorama”. Iz registra hrvatskih branitelja koji je kao ministar objavio izbacio je kategoriju “dragovoljci” da se ne bi vidjelo da on to nije. Pokojni Tomislav Merčep naknadno mu je potpisao potvrdu s neistinitim podatcima o sudjelovanju u Domovinskom ratu pa je, za razliku od ljevice koja je pljuvala po mrtvome Merčepu, Predrag Matić, na čuđenje svojih drugova, biranim riječima govorio o njemu.

U ideološkome i svjetonazorskome smislu, bio je konvertit koji se dodvorao raznim vlastima, ovisno o procjeni koliko može imati ,koristi. Proslavljao je četnički ustanak u Srbu, često vrijeđao branitelje, a s onima koji su ga prozivali da odgovori na neugodne činjenice, nikada se nije usudio polemizirati niti ih tužiti. Vrlo se vulgarno izražavao u odnosu na neistomišljenike, a vrhunac njegova primitivizma bio je prije nekoliko godina kada je za jednu od televizijskih kuća govorio o pravu na abortus i izrekao jezivu rečenicu da netko mora biti mesar, dakle ubijati nerođenu djecu.

De mortius nihil nisi bene!

Iz poštovanja prema nepromjenjivoj činjenici smrti, svatko bi se trebao držati te krilatice. Neumjerenost u lažnim pohvalama jednako je za pokojnika neukusna kao i iznošenje grubih neistina o njemu. Zato o preminulome Predragu Matiću Fredu samo istina.

Počivao u miru Božjem!“

 

 

Drugarčina Fred poznat je po svojim egzibicijama, izjavama, netoleranciji, pljuvanju neistomišljenika, zalaganju za ubojstvo nerođenih, mržnju prema moliteljima krunice.

Bio je drug Fred ministar hrvatskih branitelja pa je ničim izazvan objavio Registar hrvatskih branitelja ali nije htio napraviti i objaviti Registar agresora koji su ubijali, palili, silovali i krali po Hrvatskoj!.

Tvrdio je da ima 150.000 lažnih branitelja ali to nije dokazao, za vrijeme njegova mandata broj branitelja se povećao, a nije se smanjio. Objava Registra hrvatskih branitelja nije bila u interesu hrvatskih branitelja ali je bila interesantna agresoru i jugokomunističkoj bratiji kojoj je drug Fred pripadao.

Ne može netko biti veliki čovjek, kako mu neki tepaju, ako se zalaže za pravo na abortus, pravo na ubijanje zdrave nerođene djece! Taj može biti jadnik, bjednik i ništa više!

„Tolerentni“, „veliki čovjek“ Fred javno je iskazivao svoju mržnju prema moliteljima krunice. Podupirao je, ničim izazvan, ometanje molitelja krunice, podupirao je bubnjanje, zviždanje, pogrdne uzvike i provokativne transparente kojima se provociralo i ometalo molitelje krunice koji su samo javno molili krunicu. Budući da Fred nije mogao smisliti krunicu dolazio je na Trg i provocirao, davao svakojake izjave pune netolerancije i mržnje.

Evo nekih izjava „velikog čovjeka“ Freda:

„Moramo se boriti protiv ove nazadnjačke politike koja na mala vrata ulazi u hrvatski mainstream. Marginalci pokušavaju, vrlo perfidno, preko molitve i vjere doći do onih stvari za koje smo mislili da smo ostavili u srednjem vijeku. Ušli smo u Schengen i eurozonu, ali za neke ljude i dalje vrijedi: ‘S Balkana su otišli, ali Balkan iz njih nikada’. Protiv njih osobno nemam ništa kada bi njihova molitva bila ono što vjera kaže, ali ovo što oni čine je vrlo pokvareno“.

>Novi Matićev prostački ispad; molitelje krunice usporedio s Hitlerom i poručio: Postoji izraz koji se zove masturbiranje

 

“Ovo što se događa s druge strane Trga neodoljivo podsjeća na Poljsku i Mađarsku, a kad spominjemo te dvije zemlje nemamo razloga biti previše optimistični. Pored tolikih problema, pored tolikih žena koje se svakodnevno prebijaju i ubijaju, najveća briga u Hrvatskoj je kako se žene odijevaju i hoće li biti uljudne i skuhati ručak kako oni očekuju. Bilo bi pametnije da pokažu kako su ravnopravni i da vole svoje žene. Mnogi Iranci nisu ponosni što su Iranci zbog svega onoga što se događa u Iranu. Jedino u Hrvatskoj neki žele biti Iranci. Nećemo im to dopustiti. Vrlo ponosno stojim s ove strane Trga. Nemam ništa protiv toga da se netko moli, međutim, ono što se krije iza tih molitvi, vidjeli smo u povijesti gdje to vodi – prema lomačama. Dok god sam živ i bavim se politikom, neću dopustiti da moje kolegice, supruga i sestra budu drugotne. Žene sigurno nisu krive za ovo kakva Hrvatska je. Mislim da žene donose dodatnu kvalitetu života i vode prema boljitku. Sve ove njihove molitve i priče u meni izazivaju tihu jezu. Oni nas vraćaju u srednji vijek”, poručio je Matić.

“Nevjerojatno je to. Ljudi koji se mole sto metara od katedrale, to jednostavno nije molitva i to treba reći. To je politički skup, dobro financiran i dobro organiziran, a sve pod željom stavljanja drugih pod njihove skute. Dakle, žena ne može biti drugotna i mi ćemo se boriti protiv toga, Bog je rekao da su sva ljudska bića stvorena jednaka”, kazao je još o klečavcima i dodao da se “zna za koju političku opciju oni drugaju”. 

Tako je govorio „tolerantni“, „veliki“ „čovjek“ Fred.

“Ako imaš hormonalnih problema – postoji izraz koji se zove masturbiranje. Moraju i to znati, ali njihovi organizatori su protiv toga. Moraju naći načine da obuzdaju svoje hormone”.

 

Drug Grbin je kazao: „Dragi druže, počivao u miru, strahovito ćeš nam nedostajati!” Da nedostajat će na Trgu gdje je izražavao svoju netrpeljivost i mržnju prema moliteljima krunice.

Drug Fred se žestoko protivio ideji da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta!

 

O drugu Fredu treba kazati istinu bez uljepšavanja i laganja.

Počivao u miru!

Hrvatski cirkus ne staje, ide nezaustavljivo …