Dezerteri i uhljebi obilježili 29-tu obljetnicu VRO Oluja bez naroda i branitelja

by | kol 6, 2024 | Kolumna

Neokomunistička vlast koju predvode dezerteri i uhljebi isključila je narod i stvarne hrvatske branitelje s prve crte bojišnice iz programa obilježavanja VRO Oluja. Obilježavati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja bez naroda je sramotno i promašeno. Danas, 5. kolovoza 2024., ponovno smo svjedočili obilježavanju godišnjice VRO Oluja bez naroda. Neokomunisti, dezerteri i uhljebi koji ih podržavaju onemogućili su pristup Trgu Ante Starčevića, onemogućili su pristup kninskoj tvrđavi i stadionu dok ne završi njihov igrokaz.

Tijekom igrokaza spominju se kojekakvi tipovi, predstojnici ureda, koji nemaju nikakve veze s operacijom Oluja. Nisu spominjani branitelji s prve crte bojišnice, nisu spominjani oni koji su donijeli odluku i sve organizirali. Umirovljeni general HV-a Željko Sačić obratio se kompletnom političkom vodstvu, predsjednicima Vlade, Hrvatskog sabora i Republike Hrvatske:

“Pa, gdje vam se danas u Kninu, u vašim govorima izgubio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman? Zar nije zaslužio u ovoj svečanoj prigodi niti on, niti ratnopobjednički ministri Šušak, Jarnjak, ratnopobjednički načelnici Glavnog stožera pobjedničke Hrvatske vojske generali Bobetko i Červenko, da ih barem u znak trajne zahvalnosti spomenete, da im se zahvalite ?”

https://www.dnevno.hr/domovina/sacic-eksplodirao-zbog-jedne-stvari-u-kninu-sramota-sramota-da-nitko-ni-rijeci-o-tome-2495382/

Dezerteri i uhljebi ne žele se zamjeriti prijatelju Pupiju pa ne spominju hrvatsko vodstvo koje je zaslužno za ostvarenje pobjede. Uoči obilježavanja 29-te obljetnice Oluje Pupi je organizirao igrokaz kod crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Strmici kod Knina. Skup su uveličali Plenkijevi potpredsjednici Boris  i Anja koji su prozvali druga Plenkija zbog neučinkovitog progona hrvatskih branitelja (‘Pozdrav ZDS predstavlja prijetnju svim narodima žrtava’).

Pupi je prozvao Plenkija: “I najviši predstavnici države su zaokrenuli stvari i izjednačili se s političkim ekstremistima i u politici sjećanja, političkoj retorici, u odnosu prema prošlosti općenito. Do prije godinu dana smo u Vukovaru se mogli sjećati svih žrtava. A onda se dogodilo to da su pod jednim znamenjem otišli svi, a mi smo morali ostati u svojim prostorijama u Zagrebu”, naveo je. “Svi su otišli pod znamenjem ustaškog pozdrava ‘ZDS’ i tako ne samo osujetili nas da se sjećamo žrtava, nego istovremeno zaboravili što su temeljne ustavne vrijednosti RH – u njima ne ima mjesta, niti prostora za ZDS”.

Plenki je kritiku prihvatio:

https://slobodnadalmacija.hr/sibenik/vijesti/crna-kronika/policija-istrazuje-sporan-pozdrav-hos-ovaca-u-kninu-imamo-foto-i-video-dokumentaciju-1409246

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/zagora/policija-istrazuje-skeju-i-veterane-hos-a-zbog-uzvika-za-dom-spremni-temeljito-su-ih-snimali-u-kninu-evo-sto-slijedi-1409243

 

Četnička Srbija obilježila je Oluju komemorativnim skupom na stadionu u Loznici, nazočio je državni vrh Srbije, čelnici bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije, te nekoliko tisuća ljudi.

 

Vučić je svom prijatelju Plenkoviću poručio: „Niste pobijedili, išli ste tenkovima na djecu, žene i starce“, “Niste baš tako hrabri i niste baš ni sami taj zločin provodili, pomagali su vam ovi veliki i najmoćniji”.

Zokijev prijatelj četnik Milorad ocenio je da “Oluja” “nije etničko čišćenje, već genocid u kontinuitetu”, te nastavak politike započete u Drugom svjetskom ratu da “trećinu Srba treba pokatoličiti, trećinu pobiti i trećinu protjerati”.

Poglavar SPC-a patrijarh Porfirije poručio je da Srbi “ni po koju cijenu” ne odustaju od mira i slobode, te da se “mirom treba suprotstaviti svakom nasilju, ratu i svakoj takozvanoj oluji”.

Ono što nisu uspjeli vojnom agresijom sada rade provedbom Memoranduma SANU II.

Hrvatski političari su se pravdali umjesto da navedu činjenice o agresiji na Republiku Hrvatsku, da navedu mnogobrojne zločine Srba i Srbije.

Promotor „srpskog sveta“ Plenki poručio je Vučiću: „Neću dati da se izvrće povijest“.

Plenković ne zna što piše u hrvatskim udžbenicima iz povijesti o Domovinskom ratu i Oluji, ne zna drug Plenki što piše na spomen pločama ubijenim braniteljima. Ne piše tko ih je ubio, zar to nije izvrtanje povijesti druže Plenki?

Pravdao se Zoki svom prijatelju Miloradu pa je kazao: „Operaciju Oluja ne slavimo da bismo likovali nad porazom druge strane, nad nedužnim žrtvama, niti nad bilo kojim žrtvama. Suosjećamo zbog boli svake obitelji koja je izgubila svoje bliske i najbliže. Ne slavimo da bismo provocirali bilo koga ili da bismo prkosili bilo kome. To nas ne zanima”.

Nakon ove pomirljive izjave slijedi slijedeći susret s prijateljem Miloradom.

Drug Zoki poznat kao borac za zajedništvo još je kazao: „Držimo se zajedno i ničega se nemamo bojati.“ Nije jasno s kim je Zoki u zajedništvu budući da nije u zajedništvu sa drugom Plenkijem.

Ove godine nešto HOS-ovaca, stvarnih branitelja Hrvatske, bilo je na tribini stadiona jer prve redovi bili su rezervirani za predstojnike ureda predsjednika i premijera koji nemaju nikakve veze s Olujom.

Proslava Oluje svela se na igrokaz dezertera, komunističkih sineka i uhljeba, (uz malobrojne branitelje) bez naroda, bez emocija, bez stvarne zahvale braniteljima i domoljubima. Proslava Oluje ne odnosi se samo na obilježavanja veličanstvena pobjede u kolovozu 1995. godine već na cijeli Domovinski rat bez kojega ne bi bilo cjelovite Republike Hrvatske.

Dezerteri su narod isključili iz programa obilježavanja godišnjice VRO Oluja.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/proslava-oluje-svecano-u-kninu-ali-manje-ljudi-nego-inace—862272.html

Prošle godine gvardijan je poručio ali dezerteri su opet napravili po svome, bez naroda i branitelja.

https://fenix-magazin.de/govor-kninskog-zupnika-i-gvardijana-odusevio-vjernike-molim-da-se-prekine-s-praksom-da-oni-koji-dolaze-na-proslavu-ostaju-iza-prepreka/

Isprazni govori komunističkih sineka koji jedno govore, drugo rade, a treće misle narodu nisu potrebni. I predsjednik i premijer iskazuju „zahvalnost“ braniteljima, a u isto vrijeme im brane proslavu Oluje, brane pristup Trgu Ante Starčevića, brane pristup kninskoj tvrđavi i stadionu dok njihov igrokaz ne završi.

Nikada nije bilo manje naroda, hrvatskih branitelja u Kninu kao ove godine. Dezerteri su svojim zabranama pristupa ponizili hrvatski narod, hrvatske branitelje i vrijeme je da se kaže dosta ponižavanja onih koji su stvorili samostalnu Hrvatsku.

S druge strane Srbi su prognali 200.000 Hrvata iz takozvane Krajine. Zaboravili Vučić, Dodik, Pupi i Porfirije na progon Hrvata iz Iloka 1991., progon iz takozvane Krajine, bosanske Posavine u kolovozu 1995. godine. Plenković i Milanović ni ne znaju da su Hrvati u kolovozu 1995. dodatno prognani iz bosanske Posavine i da su se u hrvatske kuće uselili Srbi koji su samovoljno otišli iz takozvane Krajine.

Četnik Vučić je u zločinačkom Prijedoru (2023.g.) izjavio da je „Oluja” bila najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata“ pa je tako odgovorio drugu Plenkoviću što misli o njegovoj pomirbi.

Više godina imamo obilježavanje Oluje u Kninu uz metalne ograde i kordon policije koji brane pristup braniteljima s prve crte bojišnice.

Političari bi mogli pogledati kako navijači (narod) slave Dan pobjede diljem Lijepe Naše:

Navijači se ujedinili i slavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu

Torcida, BBB, Tornado, Kohorta, Armada, Ultrasi, Funcuti… zajedno su bili u Kninu i slavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Poruka dezerterima i uhljebima: Hrvatski narod je izvojevao pobjedu nad agresorom pa je normalno da slavi Dan pobjede bez metalnih ograda i kordona policije. Normalno je da za vrijeme održavanja programa obilježavanja godišnjice VRO Oluja bude na kninskoj tvrđavi. Obilježavanje 30-te obljetnice VRO Oluja treba vratiti narodu, kako je bilo prije.